Rusia atacă Gurile Dunării. MApN: Armata monitorizează spațiul aerian. Nu există amenințări militare la adresa teritoriului României

Rusia lovește în portul ucrainean Reni, la granița cu România. Sursa foto: Point.md.
Rusia lovește în portul ucrainean Reni, la granița cu România. Sursa foto: Point.md.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) condamnă cu fermitate atacurile executate în mod repetat de forțele armate ale Federației Ruse împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei.

Potrivit unui comunicat emis de către MApN către DefenseRomania, „războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional”.

Amintim că Rusia a continuat în această noapte seria de atacuri la Gurile Dunării, în imediata apropiere a granițelor României, cu scopul de a lovi infrastructura portuară a Ucrainei în vederea subminării capacității acesteia de a transporta cereale.

Ocupantul rus a lovit porturile ucrainene Izmail și Reni, aflate în imediata apropiere a granițelor țării noastre.

Potrivit ultimelor informații venite din zonă, atacurile rusești au fost efectuate cu drone kamikaze de tip Geran-2. Acestea au evoluat de-a lungul albiei Dunării.

În urma uneia dintre lovituri, în portul Reni a izbucnit un incendiu puternic. După cum susțin reprezentanții ruși, facilitatea care a fost lovită adăpostea drone maritime folosite de armata ucraineană pentru executarea de atacuri împotriva forțelor ruse.

 

Armata României monitorizează spațiul aerian. Nu au fost identificate amenințări militare la adresa teritoriului României

 

Ca reacție la aceste atacuri, MApN precizează:

„În ceea ce privește atacurile cu drone, efectuate în cursul nopții trecute, împotriva infrastructurii porturilor dunărene Ismail și Reni, situate în apropierea granițelor României, structurile Ministerului Apărării Naționale care asigură monitorizarea spațiului aerian nu au identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel