Rusia are propriile ei condiții de pace: Depunerea armelor de către Armata ucraineană, neutralitate și anexarea teritoriilor ocupate de ruși

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Reglementarea durabilă a conflictului ucrainean este posibilă numai dacă Kievul încetează acţiunile militare şi „atacurile teroriste”, iar ţările occidentale pomparea Ucrainei cu arme, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, Maria Zaharova.

 "Suntem convinşi că reglementarea atotcuprinzătoare, durabilă şi justă este posibilă numai în cazul în care regimul de la Kiev va înceta acţiunile de luptă şi atacurile teroriste, iar sponsorii lui occidentali - pomparea forţelor Militare ale Ucrainei cu armament", se arată într-un răspuns dat de Maria Zaharovat la o întrebare a mass-media, publicată pe site-ul MAE al Federaţiei Ruse, potrivit Rador. Zaharova a subliniat că "trebuie reafirmate fundamentele iniţiale ale suveranităţii Ucrainei - statutul ei neutru, nealiniat şi fără arme nucleare".

"Trebuie recunoscute noile realităţi teritoriale create ca urmare a realizării dreptului la autodeterminare de către locuitorii noilor regiuni ale Rusiei, drept consfinţit în Statutul ONU, trebuie asigurate demilitarizarea şi denazificarea Uncrainei, dreptul cetăţenilor săi vorbitori de limbă rusă şi al minorităţilor naţionale în conformitate cu cerinţele legislaţiei ei interne şi ale dreptului internaţional", a adăugat ea. "Suntem convinşi că realizarea acestor elemente răspunde pe deplin păcii internaţioanle şi securităţii, pentru care şi luptă Rusia", a conchis Zaharova.

 

Discuții de pace în Arabia Saudită

 

Amintim că în perioada 5 - 6. august, în Arabia Saudită au loc dezbaterile privind obținerea păcii în Ucraina. Rusia nu a fost invitată la aceste lucrări la care au luat parte aproximativ 40 de state, inclusiv China și Statele Unite, pentru a face „schimb de opinii”.

În orașul saudit Jeddah s-au adunat reprezentanți ai aproximativ 40 de țări ale lumii, inclusiv China, care a anunțat în ultimul moment că reprezentantul special al guvernului pentru problemele eurasiatice, Li Hui, va zbura în Arabia Saudită. 

Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, după prima zi de discuții toată lumea consideră că orice acord de pace ar trebui să se bazeze pe „respectul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei” și aderarea la principiul supremației Cartei ONU.

Participanții au convenit să creeze grupuri de lucru pentru a discuta planul de soluționare a conflictului ruso-ucrainean propus de Kiev. Acest plan presupune, printre altele, retragerea tuturor trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei, la nivelul granițelor anului 1991, precum și „aplicarea justiției”.

CITEȘTE ȘI: Victoria Ucrainei - definită de Aliați. „End game-ul” are 3 condiții, inclusiv aducerea Armatei ruse în incapacitatea de a mai purta un război

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel