Rusia are o altă problemă: Activitățile americane în Pacific. Patrușev: Extinderea SUA amenință ”granițele Rusiei și Chinei”

Foto: Us Navy
Foto: Us Navy

Activitățile de securitate ale SUA în regiunea Indo-Pacific îl îngrijorează pe secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev. Potrivit acestuia, SUA își extinde infrastructura militară acolo, care se apropie de China și Rusia. El a menționat pactul AUKUS, furnizarea de arme către Taiwan și eforturile SUA de a crea o nouă uniune în Asia-Pacific.

„Este necesar să menționăm că, pentru a-și menține hegemonia imaginară, SUA continuă să provoace tensiune și instabilitate în regiunea Asia-Pacific”, a declarat Patrușev la Magadan, prezent la un forum dedicat securității Orientul Îndepărtat rusesc, scrie TASS.

Potrivit acestuia, Washingtonul „își extinde infrastructura militară și o apropie de granițele Rusiei și Chinei”. El a menționat că Statele Unite au creat pactul militar AUKUS cu Australia și Marea Britanie, în baza căruia Australia va primi submarine cu propulsie nucleară care vor permit imersiuni pe perioade foarte lungi de timp.

El a menționat, de asemenea, furnizarea de arme către Taiwan, pe care China ar dori să le aducă sub control, precum și crearea Alianței ”Pacific Four”, care, potrivit lui, ar trebui să fie formată din SUA, Australia, Japonia și Filipine. Un astfel de format există deja în regiune, dar nu include Filipine, ci India, care de altfel este considerată o țară ce are legătuiri mari cu Rusia, dar are dispute teritoriale cu China.

Statele Unite au avut, de asemenea, o întâlnire la Camp David cu Japonia și Coreea de Sud, care sunt cei mai apropiați aliați ai săi în Orientul Îndepărtat, dar au o serie de dispute legate de ocuparea Coreei de către japonezi.

Declarația lui Patrușev arată că activitățile americane din Pacific deranjează, întrucât acțiunile Washingtonului vor împiedica Rusia să aducă în Ucraina mai multe forțe din regiunile sale din Orientul Îndepărtat.

Patrușev a mai menționat și „sprijinul social pentru participanții la operațiunile militare speciale și familiile acestora”, ceea ce poate arăta că desfășurarea militarilor din regiunea Extremului Orient în Ucraina are efecte semnificative asupra familiilor din regiunile îndepărtate.

 

Relația Rusiei cu Beijingul, la cote maxime

 

China „neutră” ajută Rusia cu armament, a livrat elicoptere și echipamente. The Telegraph scrie că schimburile comerciale dintre China și Rusia ar trebui să depășească anul acesta 200 de miliarde de dolari, iar exportul de mărfuri cu potențial utilizare militară a crescut de trei ori din iunie anul trecut până în iunie anul acesta.

„Bunurile sunt clasificate ca „dublă utilizare”, ceea ce înseamnă că pot fi folosite și în sectorul civil, permițând Chinei să eludeze sancțiunile internaționale și să susțină că face comerț doar legal cu Rusia”, a scris The Telegraph.

Exporturile chineze de motoare turbopropulsoare și sisteme de navigație cu rachete radar merg către Rusia prin intermediari din India și Costa Rica, notează publicația.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel