Rusia are coșmaruri cu HIMARS. Moscova acuză că noile livrări către Ucraina arată „ura pe care o au SUA față de Rusia”

DefenseRomania Team |
Data publicării:
HIMARS, foto: U.S. Army
HIMARS, foto: U.S. Army

SUA au anunțat un nou ajutor substanțial de armament pe care îl vor dona Ucrainei, din acest pachet făcând parte și un număr mare de lansatoare de rachete de mare precizie de tip HIMARS.

Sistemele HIMARS au contribuit decisiv la stoparea avansului rus și ulterior la preluarea inițiativei de către Forțele de Apărare ucrainene, care s-au angajat într-o contraofensivă în nord-est (Harkov) și sud (Herson).

Cu ajutorul armamentului occidental, cu precădere trimis de SUA, ucrainenii au reușit să lovească liniile de aprovizionare ruse și să elibereze o parte importantă a teritoriului ocupat ca urmare a invaziei totale neprovocate pe care Rusia a generat-o pe 24 februarie.

Și, în pofida faptului că Federația Rusă a anexat patru regiuni ucrainene pe care nici măcar nu le controlează integral și a apelat la șantajul nuclear, SUA nu par să slăbească ajutorul militar, dimpotrivă. 

În noul pachet pe care americanii se pregătesc să îl trimită ucrainenii vor beneficia de noi sisteme HIMARS. Numărul acestor sisteme donate de SUA va ajunge la 38.

 

Rusia spune că sistemele HIMARS trimise Ucrainei reprezintă o dovadă de „ură pe care SUA o poartă Rusiei”

 

2. Sisteme HI... (himars_83927400.jpeg)

Sisteme HIMARS

Anunțul Washingtonului a fost aspru criticat în Federația Rusă. Excentrica purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova a declarat, citată de Tass, că noul lot de sisteme HIMARS pe care SUA îl vor trimite Ucrainei reprezintă o dovadă de „ură pe care SUA o poartă Rusiei”.

„Zilele trecute SUA au anunțat că vor livra un nou lot de sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS (n.r. - Ucrainei). Americanii sunt pregătiți să livreze încă 4 sisteme și muniție sistemelor deja livrate. (...) Vă puteți imagina ce ură simt pentru noi”, a subliniat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt al MAE rus a mai acuzat SUA că transmit date prin satelit și ajută Ucraina cu informații militare pe care le transmit direct comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei în timp real.

„SUA participă inclusiv la planificarea operațiunilor militare. Acest lucru nu e complicitate? E cu adevărat un război hibrid”, a conchis Zaharova.

Subliniem că „nemulțumirile” Mariei Zaharova trădează narativul liderilor militari ai Federației Ruse care au precizat mereu în spațiul public că sistemele americane HIMARS și în general armele occidentale nu reprezintă o problemă pentru Armata rusă.

Sprijinul acordat Ucrainei de americani se ridică la nu mai puțin de 16.8 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Înfrângerea Rusiei ar fi imposibilă fără SUA. Lista impresionantă a armelor trimise Ucrainei: De la HIMARS la elicoptere și drone de ultimă generație

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel