Rusia ar putea ajuta Siria să evite un conflict militar cu Israelul

Cristian Soare / 03 iul 2018 / 14:05
Fostul consilier adjunct al securității naționale din Israel, Chuck Freilich
Fostul consilier adjunct al securității naționale din Israel, Chuck Freilich

"Singura cale prin care Israelul poate obține câștiguri", limitând amprenta Iranului în Siria este "prin intermediul rușilor. De asemenea, Sirienii nu doresc să fie controlaţi de către iranieni", a declarat fostul consilier adjunct al securității naționale din Israel, Chuck Freilich.

Rusia ar putea ajuta Israelul să pună anumite limitări activităților iraniene în Siria pentru a evita o confruntare aeriene directă cu fortele israeliene.

Pe măsură ce Siria își reafirmă controlul asupra zonelor sale de la granița cu înalţimile Golan, Israelul a continuat să vizeze activitățile iraniene în Siria săptămâna trecută. Freilich a spus că "ultimul lucru pe care Rusia şi-l dorește este ca unul din avioanele sale să ajungă în spatiul aerian al Israelului. Atunci ar trebui să răspundă la asta ", potrivit de the jerusalime post.

"Singura cale prin care Israelul poate obține câștiguri", limitând amprenta Iranului în Siria, "este  prin intermediul rușilor . Sirienii, de asemenea, nu vor să fie conduşi de către iranieni, dar în cele din urmă, cheia rezolvării acestui conflict este de fapt la ruși ", a spus Chuck Freilich.

Freilich a mai precizat că "nu cred că Vladimir Putin dorește o confruntare semnificativă în Siria, deoarece acest lucru ar duce la pierderea pozitie strategie a rusiei în zonă....O să ne dea exact ceea ce vrem? Nu. Dar asta nu înseamnă că un echilibru nu poate fi elaborat cu ajutorul Rusiei.''

El a respins promisiunile periodice ale SUA cu privire la sprijinul pe care îl va acorda Sirie, spunând că: "Mă întreb dacă SUA are un angajament pentru ca nu îl  văd", remarcând că SUA protejează şi acordă sprijin pentru o prezență a mișcările rebele de la Damasc, cu scopul de a limita o revenire a Statului Islamic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy