Rusia amenință public Ucraina cu un conflict militar

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Federației Ruse a aprobat, miercuri, o declarație potrivit căreia încălcarea procedurilor de trecere prin strâmtoarea Kerci, de către navele ucrainene, "ar putea genera un conflict militar cu Rusia", iar Alianța Nord-Atlantică ar putea fi implicată în acest conflict, informează 112 UA, citând ca sursa agenţia rusă de ştiri TASS.

,,Trecerea navelor ucrainene prin Strâmtoarea Kerci nu este o chestiune de balanță a forțelor sau de prezență a NATO în regiunea Mării Negre, este problema obligației Ucrainei de a respecta procedurile pe care le cunoaște și pe care le-a folosit până în noiembrie 2018. Încercările Ucrainei de a acționa prin ocolirea acestor proceduri ar putea crea un conflict militar între Rusia și Ucraina, iar NATO ar putea fi implicată în acesta", au declarat senatorii ruși.

Reprezentanții Consiliului Federației au subliniat că sprijinul acordat de NATO "încurajează Ucraina și Georgia către scheme nesăbuite".

,,Sprijinul NATO în Georgia, în zilele tragice din august 2008, și acum în Ucraina, inclusiv pe 25 noiembrie 2018, în timpul trecerii ilegale a frontierei de stat a Rusiei de către navele Forțelor Navale Ucrainene din Strâmtoarea Kerci, încurajează conducerile acestor state, încrezătoare în impunitatea lor, spre scheme nesăbuite", se precizează în documentul Consiliului Federației Ruse.

Pe 25 noiembrie, trei nave aparţinând Marinei ucrainene, care voiau să treacă din Marea Neagră în Marea Azov, au fost blocate de Paza de Coastă rusă, în apropierea Strâmtorii Kerci, situată între Rusia şi Crimeea anexată. După mai multe ore tensionate de manevre, ruşii au deschis focul, au confiscat navele ucrainene şi i-au luat prozonieri pe cei 24 de membri ai echipajelor acestora.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel