Rusia acuză SUA de isterie după ce bombardierele Tu-160 au ajuns în Venezuela

Tudor Curtifan / 11 dec 2018 / 20:56

Kremlinul a condamnat marţi comentariul 'nediplomatic' al SUA cu privire la desfăşurarea de bombardiere ruseşti Tu-160 în Venezuela. Bombardierele se află în Venezuela pentru manevre militare.

Două bombardiere Tu-160, un avion de transport An-124 şi un avion de linie Il-62 au sosit luni în Venezuela pentru manevre militare, au anunţat luni armata rusă şi ministrul apărării venezuelean, Vladimir Padrino Lopez. 

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo nu şi-a ascuns iritarea. Pe Twitter, el a spus că vede cum 'două guverne corupte delapidează banii publici, zdrobesc libertatea în timp ce popoarele lor suferă'. 

'Aceasta este desigur o reacţie nediplomatică din partea secretarului de stat' american, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că mesajul de pe Twitter al lui Mike Pompeo este 'inacceptabil'. 

'Nu suntem de acord cu acest lucru', a adăugat Peskov, răspunzând acuzaţiilor de corupţie. 'Mai mult, probabil nu este foarte potrivit să faci astfel de comentarii ca ţară al cărei jumătate din bugetul destinat apărării ar putea hrăni toată Africa', a mai spus el.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a criticat 'isteria' americană cu privire la avioanele ruseşti. 

'Numai două avioane şi Departamentul de Stat american devine isteric. Colegi, nu trebuie să vă stresaţi atât', a scris ea pe Facebook

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy