Rusia a trimis o nouă navă militară, echipată cu rachete Kalibr, în Peninsula Crimeea (Video)

S.I. Catalin / 12 dec 2018 / 10:07

Rusia a trimis ce mai nouă corveta, Orekhovo-Zuyevo, echipată cu rachete de croazieră Kalibr în baza navală de la Sevastopol, în provincia Crimeea, potrivit UNIAN.

Corveta Orehovo-Zuievo a fost acceptată în serviciul Flotei militare ruse a Mării Negre în cursul unei ceremonii desfăşurate luni. Orekhovo-Zuyevo este o navă de război multirol, cea de-a șaptea navă din Clasa Buyan-M și cea de-a doua construită pentru Flotă militară rusă a Mării Negre.

Nava militară a finalizat testele şi a sosit luni, pentru prima dată, la bază permanentă din Sevastopol. Corveta dotată cu rachete de croazieră Kalibr (codul NATO Sizzler) va face parte din Brigada 41 a Flotei ruse a Mării Negre.

Trimiterea de către Rusia a corvetei Orehovo-Zuievo în porturile din Crimeea vine într-un moment tensionat al relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval produs luna trecută în Strâmtoarea Kerci.

Aminitm, la 25 noiembrie garda de coastă a Rusiei, subordonata Serviciului Federal de Securitate (FSB), a interceptat şi sechestrat prin utilizarea forţei trei nave militare ucrainene care încercau să traverseze strâmtoarea Kerci.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.27