Rusia a trimis o nouă navă militară, echipată cu rachete Kalibr, în Peninsula Crimeea (Video)

S.I. Catalin / 12 dec 2018 / 10:07

Rusia a trimis ce mai nouă corveta, Orekhovo-Zuyevo, echipată cu rachete de croazieră Kalibr în baza navală de la Sevastopol, în provincia Crimeea, potrivit UNIAN.

Corveta Orehovo-Zuievo a fost acceptată în serviciul Flotei militare ruse a Mării Negre în cursul unei ceremonii desfăşurate luni. Orekhovo-Zuyevo este o navă de război multirol, cea de-a șaptea navă din Clasa Buyan-M și cea de-a doua construită pentru Flotă militară rusă a Mării Negre.

Nava militară a finalizat testele şi a sosit luni, pentru prima dată, la bază permanentă din Sevastopol. Corveta dotată cu rachete de croazieră Kalibr (codul NATO Sizzler) va face parte din Brigada 41 a Flotei ruse a Mării Negre.

Trimiterea de către Rusia a corvetei Orehovo-Zuievo în porturile din Crimeea vine într-un moment tensionat al relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval produs luna trecută în Strâmtoarea Kerci.

Aminitm, la 25 noiembrie garda de coastă a Rusiei, subordonata Serviciului Federal de Securitate (FSB), a interceptat şi sechestrat prin utilizarea forţei trei nave militare ucrainene care încercau să traverseze strâmtoarea Kerci.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy