Rusia a trimis o nouă navă militară, echipată cu rachete Kalibr, în Peninsula Crimeea (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a trimis ce mai nouă corveta, Orekhovo-Zuyevo, echipată cu rachete de croazieră Kalibr în baza navală de la Sevastopol, în provincia Crimeea, potrivit UNIAN.

Corveta Orehovo-Zuievo a fost acceptată în serviciul Flotei militare ruse a Mării Negre în cursul unei ceremonii desfăşurate luni. Orekhovo-Zuyevo este o navă de război multirol, cea de-a șaptea navă din Clasa Buyan-M și cea de-a doua construită pentru Flotă militară rusă a Mării Negre.

Nava militară a finalizat testele şi a sosit luni, pentru prima dată, la bază permanentă din Sevastopol. Corveta dotată cu rachete de croazieră Kalibr (codul NATO Sizzler) va face parte din Brigada 41 a Flotei ruse a Mării Negre.

Trimiterea de către Rusia a corvetei Orehovo-Zuievo în porturile din Crimeea vine într-un moment tensionat al relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval produs luna trecută în Strâmtoarea Kerci.

Aminitm, la 25 noiembrie garda de coastă a Rusiei, subordonata Serviciului Federal de Securitate (FSB), a interceptat şi sechestrat prin utilizarea forţei trei nave militare ucrainene care încercau să traverseze strâmtoarea Kerci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel