Rusia a trimis noua sa navă de recunoaştere, "Iuri Ivanov", la manevrele din Marea Mediterană

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Rusia a trimis cea mai nouă navă de recunoaştere a sa, "Iuri Ivanov", la manevrele din Marea Mediterană. 

Printre cele aproape 30 de nave de război care participă la manevrele organizate săptămâna aceasta de Federaţia Rusă în Marea Mediterană se numără noua navă de recunoaştere "Iuri Ivanov" şi nava amiral a marinei ruse, crucişătorul echipat cu rachete "Mareşal Ustinov", potrivit RIA Novosti şi Vzgliad. 

Acestea sunt cele mai ample manevre maritime pe care flota rusă le desfăşoară departe de apele teritoriale ale Federaţiei Ruse, scrie presa rusă. Unii observatori leagă această desfăşurare de forţe ruse de situaţia din Idlib, din nord-vestul Siriei, controlată în proporţie de 60% de rebeli şi unde regimul sirian ameninţă cu o ofensivă majoră pentru a o recuceri. 

Forţe impresionante

Conform Vzgliad, în apele Mării Mediterane a fost concentrată cea mai importantă grupare navală rusă din 2015. În aceste aplicaţii sunt implicate nave din cadrul flotelor ruse din Marea Neagră, Marea Baltică, Marea Nordului şi Marea Caspică. La manevrele ruse din Marea Mediterană participă de asemenea bombardiere strategice ruse Tu-160, avioane cu muniţie antinavală Tu-141 şi Il-38. La manevrele din Marea Mediterană, începute la 1 septembrie şi care se încheie sâmbătă, participă 26 de nave de război ruse şi 34 de avioane de luptă, conform RIA Novosti. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel