Rusia a sechestrat din nou o navă de pescuit japoneză în Insulele Kurile

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Autoritățile ruse au sechestrat o navă de pescuit japoneză în apropierea unor insulelor Kurile controlate de Moscova, dar revendicate de Tokyo.

Șase pescari se aflau la bordul navei sechestrate, a declarat un oficial din cadrul unei asociații de pescari din nordul Japoniei.

Agenția niponă Kyodo și postul public NHK, citate de Mediafax, a transmis că ambarcațiunea a fost inspectată de grănicerii ruși și a fost adusă într-un port de pe insula Kunashiri. Insula Kunashiri, parte a arhipelagului Kurile, aflată în apropierea insulei japoneze Hokkaido, a fost ocupată de Uniunea Sovietică în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Nu e primul incident de acest gen. Luna trecută, Rusia a eliberat cinci nave nipone de pescuit care au fost sechestrate în apropierea insulelor disputate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel