Rusia a ridicat în aer două avioane Su-27 pentru a intercepta aeronave franceze Mirage-2000 deasupra Mării Negre

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 17.02.2021, două avioane de vânătoare Su-27 au decolat pentru interceptarea unui grup de avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Franței deasupra acvatoriului Mării Negre.

“Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au identificat țintele aeriene ca fiind un grup de aeronave ale Forțelor Aeriene ale Franței, format dintr-un avion-cisternă K-135 și două avioane Mirage-2000 și le-a escortat deasupra apelor neutre ale Mării Negre”, se arată într-un comunicat de presă al centrului, preluat de agenția Interfax.

“Zborul avioanelor rusești s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții ruși.

“După îndepărtarea avioanelor militare străine de frontiera de stat a Federației Ruse, avioanele de vânătoare rusești au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă. Aeronavele franceze nu au încălcat frontiera aeriană rusă”, au concluzionat reprezentanții centrului.

Comentariul autorului: Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au confirmat prezența deasupra apelor neutre ale Mării Negre a unui avion-cisternă de tip Boeing K-135FR aparținând Forțelor Aeriene ale Franței.

Avionul, cu numărul de bord 735 și indicativul radio FAF4091, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 5950 metri, cu o viteză de circa 328 de kilometri pe oră.

Aeronava franceză a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud de Peninsula Crimeea.

2. -imagine fara descriere- (traseu-aeronava-franta-marea-neagra_29306000.jpeg)

Trebuie precizat faptul că, un avion-cisternă francez, cu numărul de bord 737 și indicativul radio FAF4090, a efectuat un zbor aproape similar în Marea Neagră și pe 16 februarie. Este posibil ca acesta să fi însoțit în regiune tot un grup de avioane tactice.

Ținând cont de traiectul de zbor urmat de avionul francez pe 17 februarie, cel mai probabil, avioanele de vânătoare rusești de tip Su-27 au decolat de pe aerodromul Belbek din Crimeea. Acestea aparțin Regimentului 38 Aviație de Vânătoare din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă - Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel