Rusia a prezentat o dronă falsă Bayraktar TB2 capturată de la ucraineni (Foto). Rușii, dați de gol de greșeli de începător?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă Bayraktar TB2 ucraineană prezentată de ruși drept captură de război. Foto: Rob Lee Twitter
Dronă Bayraktar TB2 ucraineană prezentată de ruși drept captură de război. Foto: Rob Lee Twitter

În cadrul expoziției Armata 2022 de la Moscova, Federația Rusă a prezentat o dronă falsă Bayraktar TB2 ca fiind captură de război.

Contul de analiză militară Oryx de pe Twitter a surprins imaginile arătând câteva greșeli elementare pe care rușii le-au făcut și care demonstrează că nu e o dronă reală ci maximum o machetă. Pe de altă parte putem vorbi despre componente din mai multe drone doborâte prin care rușii au încercat să creeze un TB2 prezentat ca trofeu.

1. Dronă Bayr... (drona-tb2-rusia-captura-2_48743400.jpg)

Dronă Bayraktar TB2 ucraineană prezentată de ruși drept captură de război. Foto: Rob Lee Twitter

2. Dronă Bayr... (drona-tb2-rusia-captura_39393700.jpg)

Dronă Bayraktar TB2 ucraineană prezentată de ruși drept captură de război. Foto: Oryx Twitter

 

Oryx scrie că drona prezentată de ruși are câteva defecte majore. Anume culoarea schemei de camuflaj e greșită. Apoi numărul de serie al UAV-ului e marcat pe o poziție greșită, la fel și cocarda în culorile naționale ale Ucrainei se află într-o poziție greșită. Nu în ultimul rând muniția MAM-L și MAM-C nu e reală.

 

Pe de altă parte, tot pe contul de Twitter, analistul militar Rob Lee e de părere că rușii au „creat” drona după ce au pus cap la cap mai multe componente din UAV-uri doborâte.

 

Foto cu o dronă reală Bayraktar TB2 a Ucrainei, unde se pot sesiza ușor erorile privind marcajele față de drona prezentată de ruși:

3. Drone turc... (bayraktar_tb2_ukraine_50582500.jpg)

 

Rusia, tot mai activă în a menționa despre armamentul capturat din Ucraina

 

Amintim că în ultimele zile Federația Rusă a fost activă cu „tehnica militară capturată” de la Ucraineni, fără să prezinte dovezi în acest sens.

În pofida faptului că a doborât multe TB2, fapt dovedit și de epava unei drone ucrainene ajunsă în apele teritoriale ale României, e greu de crezut că Rusia a reușit să captureze o dronă Bayraktar intactă.

Deși a doborât mai multe UAV-uri TB2, acestea joacă un rol esențial în stoparea avansului rus, contribuind decisiv inclusiv la scufundarea crucișătorului Moskva, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Nu în ultimul rând rușii s-au lăudat că au capturat obuziere moderne franceze de tip CAESAR și au distrus cel puțin 6 sisteme HIMARS. În ciuda faptului că nu există sisteme imposibil de contracarat, mobilitatea HIMARS le ajută să evite loviturile adversarului. Tot azi, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a precizat că toate declaraţiile ruşilor legate de distrugerea sistemelor americane de rachete cu lansare multiplă sunt invenţii ale propagandei.

Pe de altă parte Federația Rusă nu și-a ascuns interesul pentru drone turcești Bayraktar TB2, pistă pe care au tatonat-o înainte de achiziția de drone din Iran.

Totuși, recent, în timpul unui interviu acordat pentru CNN, Khallouq Bayraktar, directorul general al Bayraktar Technology Company, a afirmat că compania sa nu a furnizat și nu a vândut niciun avion Rusiei, subliniind că producătorul de drone susține "lupta pentru independența și libertatea Ucrainei".

CITEȘTE ȘI: Rusia vrea drone turcești TB2. Erdogan a dezvăluit că Putin i-a cerut ca Bayraktar să producă drone de atac în Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel