Ministrul ucrainean al apărării: Ucraina nu a pierdut niciun sistem HIMARS. Toate declaraţiile ruşilor sunt invenţii ale propagandei

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Toate declaraţiile ruşilor legate de distrugerea sistemelor americane de rachete cu lansare multiplă sunt invenţii ale propagandei - susţine ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov. 

"Ucraina nu a pierdut niciun sistem de rachete HIMARS în timpul utilizării acestora în războiul cu Rusia" a declarat ministrul, într-un interviu acordat Voice of America.

"Pot spune cu toată responsabilitatea că nu am pierdut niciun HIMARS. Prin urmare, când citiţi în mass-media ruse sau pe reţelele de socializare că soldatul Ivanov a distrus cu un Kalaşnikov 12 HIMARS simultan, puteţi doar să râdeţi şi să spuneţi "ei bine, acesta este sitemul lor (al ruşilor, n.r.) de propagandă. Este o absurditate", a spus Reznikov. 

Ministrul ucrainean al apărării a mai precizat că Ucraina are un acord cu Statele Unite prin care armele americane nu pot fi folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei. Cu toate acestea, această condiție nu se aplică teritoriilor Ucrainei ocupate temporar de autoritățile ruse.

De asemenea, Reznikov și-a exprimat speranța că Statele Unite vor lua o decizie politică de a oferi Forțelor Armate Ucrainene rachetele ATACMS capabile să lovească ținte aflate pe o rază de 300 de kilometri.

Raza de acţiune a acestor rachete  va fi suficientă pentru ca Forțele Armate Ucrainene să lovească ţinte aflate în toate teritoriile ocupate de forţele ruse, precum și în zonele de frontieră cu Federației Ruse. Anterior, Reznikov și-a exprimat încrederea că Ucraina va primi rachete ATACMS.

Rușii raportează în mod regulat că au distrus sistemele HIMARS ale armatei ucrainene, dar nu prezintă dovezi. Pe 3 august, un reprezentant al Pentagonului a numit o altă astfel de declarație a Federației Ruse ca fiind o minciună grosolană.

De asemenea, ministrul apărării din Ucraina, a declarat, miercuri, că a avut o conversaţie telefonică cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, şi a anunţat un nou sprijin militar din partea Statelor Unite.

,,Am discutat situaţia actuală de securitate, noile nevoi pe câmpul de luptă, precum şi modalităţile de a îmbunătăţi capacităţile armatei ucrainene. În curând, va ajunge şi mai multă asistenţă din partea Statelor Unite" - a scris ministrul pe o reţea socială, potrivit Rador.

Lloyd Austin, la rândul său, a scris pe pagina sa de Twitter că a discutat cu Reznikov despre sprijinul Statelor Unite acordat Ucrainei şi planificarea următoarei întâlniri în aşa-numitul format Rammstein.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel