Rusia a pierdut o altă navă în Marea Neagră | Mass-media ucraineană: Nava se îndrepta spre Insula Șerpilor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia a pierdut o altă navă în Marea Neagră. Sursa foto: News.Obozrevatel.
Rusia a pierdut o altă navă în Marea Neagră. Sursa foto: News.Obozrevatel.

O altă navă rusă a fost grav avariată în Marea Neagră. Incidentul ar fi avut loc în noaptea de 12 mai în timp ce nava se îndrepta către Insula Șerpilor.

 

Potrivit informaţiilor publicate în exclusivitate de postul de televiziune ucrainean Canalul 24TV, la bordul navei a izbucnit un incendiu puternic, iar rușii au fost nevoiţi să facă cale întoarsă in portul Sevastopol, deoarece destinaţia lor era Insula Şerpilor.

Sursa citată precizează că informaţiile cu privire la aceste incident i-au fost oferite de surse din serviciile ucrainene de informaţii.

Potrivit jurnaliştilor, cel mai probabil este avariată nava logistică a Proiectului 23120. Există doar două astfel de nave în Rusia - „Vsevolod Bobrov” şi „Elbrus”. Momentan nu se știe care dintre aceste nave a fost avariată.

Alexandru Aroneț, jurnalist la site-ul de investigaţii Censor.net, a scris la rândul său, pe contul de Twitter, că ruşii au pierdut o altă navă în Marea Neagră.

În noaptea de 12 mai, nava logistică Proiectul 23120 se îndrepta spre Insula Șerpilor. Dintr-un motiv necunoscut, a izbucnit un incendiu pe navă. 

Jurnaliștii au aflat că la scurt timp a început o operațiune de salvare, iar marinari ruşi au încercat să ducă nava în Pensula Crimeea, până în portul Sevastopol.

"Se pare că rușii au reușit..., iar nava a fost ancorată în port. Nu se știe cât timp a eșuat nava, dar conform datelor preliminare, nava va trebui reparată serios", se arată în articol publicat de postul de televiziune ucrainean.

Potrivit presei ucrainene, navele de sprijin logistic din Clasa Elbrus (Proiect 23120) sunt unele dintre cele mai noi ambarcaţiuni de acest timp pe care Rusia le-a construit. 

Conform unor date mai vechi de monitorizare a circulaţiei navale prin strâmtorile Mării Negre, nava logistică Vsevolod Bobrov a tranzitat Strâmtoare Bosfor pe 7 ianuarie 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel