Rusia a livrat puşti Kalashnikov către Republica Centrafricană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a trimis către Republica Centrafricană (CAR) un lot de arme care cuprinde mitraliere, puști Kalashnikov și puști Mosin model 1944, relatează canalul TV Rusia 1, informează Uawire.org.

Ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, a declarat anterior că două loturi de arme ruseşti au fost livrate gratuit pentru nevoile armatei CAR.

,, Am primit 14 aeronave. Aceasta este a doua livrare de echipamente. Suntem recunoscători pentru cooperare", a declarat jurnaliștilor ruși un reprezentant al autorităților CAR.

Primul lot de arme de fabricaţie rusească a fost trimis în CAR la începutul anului 2018, după ce Moscova a avut permisiunea Consiliului de Securitate al ONU pentru a le furniza. Al doilea lot a fost livrat și cu permisiunea Națiunilor Unite.

În august 2018, Rusia și CAR au semnat un acord interguvernamental privind cooperarea militară, în baza căruia a fost înființată o unitate de pregătire militară în orașul Berengo pentru instruirea soldaților de către instructor ruși. La începutul anului 2019, autoritățile din CAR au permis construirea unei baze militare ruse.

În martie anul trecut, cinci militari ruși și 170 de ''instructori civili'' au fost trimiși în țară pentru a antrena armata CAR și pentru a asigura aprovizionarea cu arme către administrația locală. În același timp, Ministerul rus de Externe nu a exclus posibilitatea creșterii numărului de specialiști militari ruși în CAR. În octombrie 2018, a fost cunoscut faptul că 60 de instructori militari suplimentari vor fi trimiși în CAR.

Anul trecut, mai multe publicaţii mass-media occidentale, inclusiv ziarul francez Le Monde, au raportat că angajații structurilor militare private ruse, inclusiv ai companiei militare private ruse Wagner, sunt prezenți în Republica Centrafricană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel