Rusia a lansat la apă submarinul nuclear Knyaz Oleg

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Al doilea submarin nuclear din clasa Project 955 (Borei-A), Knyaz Oleg, a fost lansat la apă joi, se arată într-un comunicat de presă al șantierului naval Sevmash din Severodvinsk.

La ceremonie au participat oficiali ai Ministerului Apărării, ai Marinei Ruse și de la alte agenții. Primul submarin din această clasă, Knyaz Vladimir, se află deja în serviciul Forțelor Navale ruse. Acesta a ajuns, pe 3 iulie, la Gadzhiyevo, baza principală a forțelor de submarine ale Flotei de Nord, transmite TASS.

Submarinele din cadrul Project 955A fac parte din a patra generație de nave nucleare construite pentru Marina Rusă. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, submarinele din clasa Borei-A sunt mai puțin zgomotoase și au sisteme îmbunătățite de manevră, de imersiune și de control al armamentului.

Toate submarinele din clasa Borei-A pot transporta 16 rachete balistice Bulava și sunt echipate cu torpile de 533 mm.

În serviciul Marinei ruse se află trei submarine din clasa Borey și un submarin din clasa Borey-A: Aleksandr Nevsky și Vladimir Monomakh la Flota din Oceanul Pacific, iar Iuri Dolgoruky și Knyaz Vladimir la Flota de Nord. De asemenea, la Șantierul Naval Sevmash se mai află în construcție, alte patru submarine de acest tip (Prințul Oleg, Generalissimus Suvorov, Împăratul Alexandru al III-lea și Prințul Pozharsky).

Citește și: Knyaz Vladimir, cel mai nou submarin cu propulsie nucleară al Forțelor Navale ruse

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel