Rusia a început desfășurarea de exerciții de amploare în Marea Barents pentru apărarea Arcticii

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 07.06.2021, că peste 20 de nave de suprafață și submarine, aviația și unități de apărare de coastă participă la manevre în Marea Barents.

Exercițiul de amploare a început luni și va dura câteva zile. Grupările navale ale Flotei de Nord vor îndeplini misiuni de apărare a frontierei arctice a Federației Ruse împotriva amenințărilor de pe mare.

“La diverse etape ale exercițiului, care se desfășoară sub conducerea locțiitorului comandantului Flotei de Nord, viceamiral Oleg Golubev, vor fi implicate peste 20 de nave de luptă și submarine, precum și aproximativ 10 avioane și elicoptere”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

“În prezent, a început etapa pregătitoare a exercițiului. În Marea Barents, au ieșit navele de luptă și submarinele Flotei de Nord, care se deplasează către poligoanele de pregătire pentru luptă”, au precizat reprezentanții flotei.

După cum au anunțat aceștia, grupările tactice ale Flotei de Nord vor desfășura activități comune, în cooperare cu aviația, și vor îndeplini misiuni de apărare a detașamentelor de nave de luptă împotriva submarinelor adversarului convențional și a mijloacelor de atac aerian ale acestuia. De asemenea, navele rusești vor contracara grupările navale ale adversarului.

“Etapa de bază a exercițiului, cu care se vor și încheia activitățile de pregătire pentru luptă, va consta în executarea de trageri de luptă de către echipajele grupărilor navale ale forțelor întrunite”, au concluzionat reprezentanții Flotei de Nord.

Comentariul autorului: Ținând cont de faptul că perioada de instrucție de vară abia a început la 01 iunie, se poate aprecia că activitățile de o asemenea amploare și complexitate desfășurate de Flota de Nord au un caracter special.

Probabil, prin organizarea unor manevre navale la intrarea pe ruta maritimă de nord, care face legătura între Europa și Extremul Orient, Rusia intenționează să demonstreze că deține controlul asupra acesteia.

În același timp, partea rusă a semnalat în mai multe rânduri că NATO și-a intensificat activitatea în Regiunea Arctică și, prin planificarea de activități militare de amploare în regiune, conducerea politico-militară a Rusiei vizează descurajarea intrării în zonă a unor nave de luptă ale Alianței.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel