Rusia a distrus în atacurile de la Gurile Dunării peste 40.000 de tone de cereale în porturile ucrainene

Darius Muresan |
Data publicării:
Atacul Rusiei la Gurile Dunării. Foto: RadioMoldova.md
Atacul Rusiei la Gurile Dunării. Foto: RadioMoldova.md

Kievul subliniază caracterul terorist al atacurilor Rusiei de la Gurile Dunării, din imediata apropiere a graniței României.

Ocupantul rus a vizat în mod intenționat infrastructura civilă și a distrus 40.000 de tone de cereale ucrainene, folosind hrana pe post de armă.

Atacurile ruseşti cu drone declanşate miercuri, devreme, au distrus aproape 40.000 de tone de cereale ucrainene care urmau să fie exportate în mai multe ţări din Africa, dar şi în China şi Israel, a afirmat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov, citat de Rador.

"Ruşii au atacat depozitele şi elevatoarele pentru cereale - aproape 40 de mii de tone de cereale care erau aşteptate în ţări africane, China şi Israel au fost distruse", a afirmat Kubrakov într-o postare pe o rețea de socializare.

 

România condamnă atacurile Rusiei de la Gurile Dunării și acuză Moscova de „crime de război”

 

Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

,,Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-şi trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume", a scris şeful statului pe platforma de socializare.

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional "Sud" al Forţelor Armate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel