Iohannis: Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Consecințele unuia dintre atacurile cu drone ruseşti asupra regiunii ucrainene Odesa.
Consecințele unuia dintre atacurile cu drone ruseşti asupra regiunii ucrainene Odesa.

Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

,,Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-şi trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume", a scris şeful statului pe platforma de socializare.

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional "Sud" al Forţelor Armate ale Ucrainei.



Agenția de presă rusă Tass a informat că, în cursul nopții de miercuri, 02 august, trupele ruse au executat un nou atac cu drone Geran-2 asupra portului Izmail din Regiunea Odesa, aflat în proximitatea frontierei cu România.

Ținta principală a dronelor rusești a fost reprezentată de un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată face față luptei cu flăcările.

Potrivit unor martori oculari, cel puțin opt dorne rusești au lovit portul ucrainean de pe Dunăre și zonele din vecinătatea acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel