Rusia a desfășurat un exercițiu de amploare în Regiunea Rostov, cu avioane de tip Su-34 și Su-30SM

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 15.02.2021, echipajele a două escadrile de avioane de vânătoare-bombardament Su-34 și de vânătoare de tip Su-30 ale regimentelor de aviație din Regiunea Rostov au desfășurat, pentru prima dată, zboruri comune, în cooperare cu subunitățile radiotehnice dislocate pe aerodromurile de bază, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor de amploare la Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

Misiunea escadrilei formate din 12 avioane Su-34 a constat în executarea unui atac cu bombe și rachete asupra pozițiilor adversarului. Activitățile s-au desfășurat la altitudini de cel puțin 600 de metri, cu întrebuințarea de bombe de aviație de tip P50T și a rachetelor nedirijate S-13, cu calibrul de 122 de milimetri. Echipajele avioanelor de vânătoare Su-30SM au asigurat sprijinul de foc și acoperirea radioelectronică.

Datorită cooperării și organizării acțiunilor militarilor, țintele au fost distruse cu succes. Pentru evaluarea acțiunilor echipajelor în timpul îndeplinirii misiunilor, au fost întrebuințate mijloace pentru controlul obiectivelor.

În total, la zborurile comune au participat peste 20 de echipaje ale avioanelor Su-34 și Su-30SM ale Regiunii Militare Sud, fiecare dintre acestea efectuând cel puțin șapte ieșiri-avion.

Comentariul autorului: Avioanele de vânătoare-bombardament de tip Su-34 aparțin Regimentului 559 Aviație de Bombardament - Morozovsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă - Krymsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don. În compunerea regimentului se află 36 de avioane de tip Su-34, structurate în trei escadrile.

Avioanele de vânătoare Su-30SM fac parte din organica Regimentului 31 Aviație de Vânătoare - Millerovo aparținând aceleiași divizii de la Krymsk. Regimentul include două escadrile, cu 20 de aeronave de acest tip.

În ultima perioadă, se constată că activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de Aviația Operativ-Tactică a Regiunii Militare Sud au crescut atât în intensitate, cât și în complexitate. Între altele, pentru prima dată, în luna ianuarie 2021, bombardiere de tip Su-34 au îndeplinit misiuni deasupra apelor neutre ale Mării Negre, participând la operațiunile desfășurate împotriva distrugătoarelor americane Donald Cook și Porter, aflate în regiune.

Probabil acest lucru a fost determinat de creșterea prezenței navale și aeriene a NATO în Marea Neagră.

Echipajele avioanelor dislocate în sud-vestul Federației Ruse au căpătat deja experiență în întrebuințarea aeronavelor, inclusiv prin participarea la misiuni de luptă reale în Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel