Rusia a declanșat un nou atac masiv cu rachete de croazieră asupra Ucrainei. Alerte aeriene, pe întreg teritoriul ucrainean

Ionel Copcea |
Data publicării:

Mai multe surse de informare în masă și de pe rețelele de socializare din Ucraina și Rusia a anunțat că, în dimineața zilei de 16.12.2022, partea rusă a declanșat un nou atac cu rachete de croazieră asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean.

Între timp, alertele de raiduri au fost instituite pe întreg teritoriul ucrainean. Mai întâi, acestea au pornit în nord, la sud și în est, iar ulterior s-au răspândit și în regiunile din vestul Ucrainei.

La fel ca și în atacurile precedente, loviturile sunt executate, în special, de bombardiere strategice ale Aviației cu rază lungă de acțiune și de nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră. Probabil că sunt întrebuințate rachete cu bazare aeriană și navală, de tip H-101 și H-555, respectiv Kalibr (3M14).

Într-o declarație făcută presei în această dimineață, guvernatorul Regiunii Nikolaev, Vitaly Kim, a menționat faptul că partea ucraineană estimează că Rusia va lansa astăzi aproximativ 60 de rachete de croazieră. Potrivit precizărilor sale, este de așteptat ca mijloacele ucrainene de apărare antiaeriană să intercepteze cel puțin 50 dintre acestea.

Ultimul atac masiv cu rachete de croazieră asupra unor obiective militare și de importanță critică de pe teritoriul Ucrainei a fost efectuat pe 05.12.2022. Acesta a reprezentat, probabil, un răspuns la atacurile cu drone executate de partea ucraineană asupra aerodromurilor din Engels și Ryazan.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel