Rusia a deblocat parțial accesul la porturile de la Marea Azov. Ucraina a confirmat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a deblocat parţial accesul la porturile ucrainene de la Marea Azov, a confirmat marţi ministrul ucrainean pentru infrastructură, Volodimir Omelian, citat de Reuters.

'Da, porturile Berdiansk şi Mariupol sunt parţial deblocate. Navele se îndreaptă spre intrarea şi ieşirea din strâmtoarea Kerci spre porturile ucrainene (...) Circulaţia este parţial restabilită', a spus ministrul.

Navele sunt oprite în continuare de partea rusă, care efectuează inspecţii ca înainte, dar circulaţia a fost parţial restabilită', a afirmat Volodimir Omelian, citat de media ucrainene. El a adăugat că 17 nave aşteaptă la intrarea în Marea Azov şi doar una la ieşire. Alte nouă nave se află pe cheiurile din porturi.

Deblocarea porturilor ucrainene a fost posibilă datorită acţiunilor coordonate ale autorităţilor de la Kiev, reacţiei internaţionale ferme şi lipsită de ambiguitate şi atenţiei acordate de mass-media internaţionale acestei probleme, a subliniat ministrul ucrainean, citat de publicaţia Zerkalo nedeli în pagina sa electronică.

Tensiunile s-au amplificat între Ucraina şi Rusia după ce forţele Moscovei au sechestrat la 25 noiembrie în strâmtoarea Kerci, care face trecerea din Marea Neagră în Marea Azov, trei nave militare ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - acuzându-le că au trecut ilegal frontiera maritimă rusă. Cei 24 de marinari au fost arestaţi, inculpaţi şi în prezent au fost transferaţi la Moscova. Ucraina a proclamat legea marţială pentru o lună în zonele cele mai vulnerabile ale ţării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel