Rusia a comandat 76 de avioane Su-57

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat ieri achiziționarea a 76 de avioane de luptă Su-57 de către ministerul rus al Apărării. Acestea vor intra în serviciul a trei regimente de aviație până în 2028.

Potrivit cotidianului Kommersant, contractul este estimat la aproximativ 170 de miliarde de ruble (aproximativ 2,4 miliarde de dolari), ceea ce îl face să fie cel mai mare din istoria aviației rusești și garantează un volum de lucru pentru industria de aviație din Komsomolsk pe Amur pentru cel puțin un deceniu. 

Vladimir Putin a amintit că între 2013-2018, trupele au primit mai mult de o mie de aeronave și elicoptere noi și modernizate; ca urmare, 65% din flota de aeronave a Forței Aerospațiale a fost modernizată, precizează defense-aerospace.

,,Până în 2028, trei regimente de aviație ale Forțelor Aero-Spațiale trebuie să fie complet echipate", a spus Putin, subliniind că programul de armament de stat până în 2027 intenționa să cumpere doar 16 astfel de aeronave. Datorită discuțiilor cu industria de profil, costul aeronavei a scăzut cu aproape 20%, ceea ce va permite achiziționarea a 76 de avioane de luptă în aceeași perioadă de timp, a explicat președintele.

Citește și: Rusia susţine că ar fi început producţia de avioanele Su-35 pentru Egipt

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel