Forțele ruse au capturat un Leopard 2A6 al armatei ucrainene (FotoVideo): Este de așteptat ca tancul capturat să fie supus unei examinări înainte de a fi prezentat publicului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O serie de imagini publicate pe reţele de socializare, pe 21 aprilie, au confirmat că unitățile terestre ale armatei ruse au reuşit să scoată de pe câmpul de luptă un tanc Leopard 2A6, care a fost avariat în timpul confruntărilor cu forțele ucrainene. Imaginile arată că blindatul părea să fie în curs de evacuare dintr-o zonă de luptă într-o zonă rurală și relativ intact, deși îi lipseau șenilele din ambele părți. Este de așteptat ca tancul capturat, cel mai avansat model dintre tancurile Leopard 2 furnizate Ucrainei, să fie supus unei examinări detaliate de către armata rusă înainte de a fi prezentat publicului.

Leopard 2A6 este de departe cea mai avansată variantă a tancului Leopard 2 care a fost oferită Ucrainei de către statele occidentale. Alți ''donatori occidentali'', precum Polonia și Spania, furnizând Leopard 2A4 mult mai vechi și mai puțin avansate. Ambele tipuri de Leopard 2 s-au dovedit extrem de vulnerabile în luptă. 

Tancurile Leopard 2 au suferit pierderi foarte serioase de când forțele ucrainene au lansat mai multe ofensive în împotriva pozițiilor rusești, la începutul lunii iunie 2023, Leopard 2A6 fiind printre primele vehicule furnizate de Occident care au fost distruse de forțele rusești.

Un tanc ucrainean Leopard 2A6 distrus și unul avariat la sud de linia frontului din localitatea MalaTokmachkaa, regiuneaZaporojiee. Sursa foto: WMBLOODD.

De atunci, imagini şi materiale video publicate pe reţele de socializare au arătat tancuri Leopard 2 distruse de ruşi, folosit mine și rachete antitancKornett.

În luna ianuarie au apărut primele informaţii ca tancurile Leopard 2 operate de armata ucraineană au devenit nefuncționale în urma utilizării pe front în luptele contra forțelor rusești, peste un sfert dintre ele fiind distruse în totalitate, iar restul fiind serios avariate.

RevistaForeignAffairs s-a numărat printre sursele care au relatat la vremea respectivă că tancurile germane s-au dovedit a fi invulnerabile pe câmpul de luptă.

"Din cele mai puțin de 100 de Leopard 2 aflate în serviciul ucrainean, cel puțin 26 au fost doborâte; altele nu pot fi folosite din cauza problemelor de reparații și întreținere", nota revista.

După luni de eforturi, rușii au reușit să avarieze și ulterior să remorcheze un tanc Leopard 2A6 de pe linia frontului. Acest lucru reprezintă o pierdere semnificativă, care ar putea oferi rușilor acces la o serie de informații despre caracteristicile tancurilor Leopard 2.

Din nefericire pentru Ucraina, eforturile de a distruge tancul capturat, fie de către echipajul acestuia, fie prin alte mijloace, cum ar fi un atac cudronăă, nu au avut succes.

Națiunile occidentale, în sprijinul acordat Ucrainei, au trebuit să se obișnuiască cu posibilitatea ca echipamentele lor militare avansate, precum tancurile Leopard, să cadă în mâinile rușilor. Acest incident urmează unor evenimente anterioare în care au fost capturate blindate ca CV90 și M2A2Bradleyy.

Putem să presupunem că acest tanc Leopard 2A6 va fi supus unor teste riguroase împotriva munițiilor antitanc rusești, blindajul sau putând influența dezvoltarea viitoarelor blindate rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel