Rusia a blocat la ONU sancţiunile SUA impuse împotriva unor companii ruse

S.I. Catalin |
Data publicării:
ONU
ONU

Rusia a blocat la ONU o cerere a Statelor Unite de a sancţiona două companii maritime ruse şi şase nave ale acestora, acuzate de încălcarea interdicţiilor internaţionale privind livrarea de petrol către Coreea de Nord, potrivit unor surse diplomatice.

Opoziţia Rusiei a avut loc cu sprijinul Chinei, cel mai mare partener comercial al Coreei de Nord. Ţările membre ale Consiliului de Securitate aveau termen până miercuri să emită obiecţii la cererea Statelor Unite, informează AFP.

Decizia Rusiei nu este o surpriză, deoarece ambasadorul său a declarat public pe 23 august că se va opune sancţiunilor internaţionale împotriva entităţilor ruse vizate, declarând că dovezile Washingtonului nu sunt convingătoare.

Rusia şi China au blocat deja la începutul lunii august o cerere a Statelor Unite de a adăuga pe lista neagră a sancţiunilor ONU o bancă rusă, precum şi un funcţionar şi două entităţi nord-coreene.

Cele două ţări au refuzat de asemenea în iulie oprirea exporturilor de petrol către Coreea de Nord, în pofida unui raport al SUA care susţine că Phenianul a depăşit pentru 2018 cotele de import fixate prin sancţiuni.

Moscova şi Beijing au cerut Consiliului de Securitate să ia în considerare o relaxare a sancţiunilor pentru a recompensa Coreea de Nord pentru începerea dialogului cu Statele Unite şi încetarea testelor sale balistice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel