Rusia a anunțat exerciții de amploare, pe fondul intensificării prezenței NATO în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse - Facebook

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 21.03.2021, că unități din cadrul armatelor de arme întrunite, a armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană, precum și a Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică vor participa la exerciții comune, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Exercițiile se vor desfășura sub conducerea comandantului Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

“În cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, într-o concepție unică, împreună cu unitățile armatelor de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud vor participa la exerciții și unități aparținând Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică și armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților regiunii, grupări tactice de nivel batalion vor executa exerciții comune cu echipaje ale navelor de luptă și cu escadrile aparținând Aviației Operativ-Tactice, Aviației Forțelor Terestre și Aviației navale. De asemenea, pentru verificarea capacității de reacție pentru respingerea desantului maritim și aerian al adversarului convențional, la exerciții vor participa și unități de Infanterie Marină, ale Trupelor de Apărare de Coastă și Trupelor de Desant Aerian dislocate pe teritoriul Regiunii Militare Sud.

Anterior, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud a atras atenția asupra desfășurării de către statele membre NATO și partenerii din Regiunea Mării Negre, Ucraina și Georgia, a unei serii de exerciții navale, precum și a unor activități complexe de pregătire pentru luptă, cu întrebuințarea grupărilor navale, aviației și unităților speciale. Potrivit precizărilor sale, la aceste exerciții sunt desfășurate și activități de redislocare a trupelor americane în state din Regiunea Mării Negre, în proximitatea Crimeii și a litoralului caucazian.

Comentariul autorului: De regulă, verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară pe parcursul lunii aprilie. Foarte probabil, în acest an verificarea a fost ușor devansată ca urmare a activităților de pregătire pentru luptă desfășurate, inclusiv în Regiunea Mării Negre, de către forțele NATO. Este vorba despre cel mai mare exercițiu desfășurat în Europa în ultimii ani, Defender Europe 21, precum și de exercițiul naval Sea Shield 21.

Este de așteptat ca, în zilele următoare, trupele ruse din Regiunea Militară Sud să fie alertate și să înceapă desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă de amploare. Centrul de greutate al acestora va fi, probabil, în Marea Neagră, unde nave de luptă și aviația regiunii vor simula distrugerea unor grupări navale ale adversarului. Foarte probabil, la activități vor participa și bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel