Rusia anunţă data lansării la apă a dronei subacvatice nucleare Poseido

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile ruse au anunţat data exactă a lansării la apă a primului submarin nuclear rusesc fără pilot de tip "Poseidon", care are o destinaţie specială şi care face parte din proiectul 09852 "Belgorod", informează Agenţia de presă TASS, care citează Ministerul rus al Apărarii.

Acesta va fi scos de pe rampa uzinei de la Severodvinsk pe data de 23 aprilie şi lansat la apă. Va fi primul submarin nuclear rusesc fără pilot de tip "Poseidon". Testele acestui submarin nuclear vor avea loc pe parcursul anului 2019. După aceste teste, el va intra în dotarea Forţelor Armate Ruse, a Marinei Militare Ruse, potrivit Radio Chişinău.

În timpul mesajului anual adresat, în luna februarie de către preşedintele rus, în faţa celor două Camere reunite ale Parlamentului, Adunarea Federală, Vladimir Putin a vorbit despre succesul înregistrat în activitatea de creare a primului submarin nucear fără pilot de tip "Poseidon".

Anterior, experți din serviciile americane de informaţii, au declarat, sub protecţia anonimatului, că drona nucleară din programul Poseidon nu va fi operațională până în 2027. Astfel, vor mai dura cel puțin opt ani până când drona Poseidon va deveni activă.

Aceștia au precizat că SUA vor fi nevoite să răspundă provocării de a face față unui submarin rus dificil de detectat, care poate lansa o dronă echipată nuclear și care va fi greu de lovit. Totodată, americanii au adăugat că Rusia are ambiția de a folosi drona nucleară ca dispozitiv de represalii în cazul în care celelalte capacități de lansare nucleară ar fi neutralizate în caz de război.

Rusia intenționează să construiască cel puțin 30 de drone nucleare poseidon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel