Drona nucleară Poseidon. SUA ar fi aflat când Rusia va avea operațională drona

Tudor Curtifan / 27 Martie 2019 / 09:50

Au apărut informații noi în SUA cu privire la drona submarină cu tehnologie nucleară.

Potrivit CNBC, care citează sub protecția anonimatului experți din serviciile americane de infromații, drona nucleară din programul Poseidon nu va fi operațională până în 2027. Astfel, vor mai dura cel puțin opt ani până când drona Poseidon va deveni activă.

Aceștia au precizat că SUA vor fi nevoite să răspundă provocării de a face față unui submarin rus dificil de detectat, care poate lansa o dronă echipată nuclear și care va fi greu de lovit. Totodată, americanii au adăugat că Rusia are ambiția de a folosi drona nucleară ca dispozitiv de represalii în cazul în care celelalte capacități de lansare nucleară ar fi neutralizate în caz de război.

Rușii intenționează să construiască cel puțin 30 de drone nucleare poseidon.

Vehiculului submarin Poseidon are capabilităţi secrete, dar care se pare că el va avea o lungime de aproximativ 24 de metri, ceea ce îl face să arate mai mult ca un minisubmarin sau cu o rachetă balistică subacvatică.

Aparatul Poseidon, cu propulsie nucleară, are o viteză de 185 de kilometri pe oră şi operează la adâncimi de până la un kilometru. Dispozitivul poate fi echipat cu o încărcătură de 100 de megatone, care poate genera un val uriaş ce ar pune în pericol oraşele de coastă.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy