Rusia a anunţat că a început monitorizarea distrugătorului american USS Porter în Marea Neagră

USS Porter, sursă foto: US Navy
USS Porter, sursă foto: US Navy

Rusia a anunțat monitorizarea distrugătorului cu rachete ghidate USS Porter în Marea Neagră.

Potrivit agenției de presă Tass, în cursul serii de ieri, Armata Federației Ruse a început monitorizarea distrugătorului american USS Porter în Marea Neagră. 

Rușii anunță că unitățile din cadrul Districtului Militar Sud monitorizează distrugătorul american pentru a putea interveni în timp util în „cazul eventualelor incidente în Marea Neagră”.

Tot ieri, US Navy a anunțat că distrugătorul USS Porter se află în drum spre Marea Neagră unde va executa misiuni de securitate maritimă. Sursa citată precizează că nava americană va asigura libertatea de navigare.

USS Porter, care face parte din Flota a 6-a a US Navy, a finalizat recent operațiuni în Marea Barents alături de alte nave ale US Navy și ale Royal Navy.

Distrugătorul USS Porter, din clasa Arleigh Burke, a mai fost prezent în apele Mării Negre și în luna aprilie a acestui an, efectuând tot misiuni de securitate maritimă. Și atunci, nava americană a fost monitorizată de partea rusă.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel