Rusia a adus, probabil, rachete hipersonice Kinzhal în Belarus. Imagini din satelit cu interceptoarele MiG-31K și containerele speciale

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciile secrete britanice consideră că Rusia a desfășurat avioane capabile să transporte rachete Kinzhal în Belarus pentru a trimite un mesaj Occidentului și a prezenta Belarusul ca fiind tot mai implicat în război.

 

Se pare că trupele ruse au desfășurat în Belarus rachete hipersonice Kinzhal / Kinjal (trad. ”pumnal”).

Astfel, informațiile britanice publică imagini din satelit cu aerodromul Maciulițîi, situat în centrul Belarusului, unde sunt parcate două avioane de luptă MiG-31K, care sunt capabile să transporte rachete Kinzhal. În apropierea aeronavelor este depozitat un recipient de mari dimensiuni, care depozitează cel mai probabil rachete "Kinzhal", (cod NATO - AS-24 KILLJOY), cu o rază de acțiune de peste 2.000 km. 

Rusia folosește rachete Kinzhal încă din 2018, dar nu au mai fost aduse până acum în Belarus.

Imaginile au arătat că două avioane interceptoare MiG-31K au fost aproape sigur parcate pe aerodromul din Belarus Maciulițîi pe 17 octombrie, având un container mare depozitat lângă ele, într-un terasament de protecție, la nivelul solului. După toate probabilitățile, containerul este asociat cu un AS-24 rachetă balistică lansată aerian KILLJOY (racheta Kinzhal n.r.), muniție de dimensiuni mari, pentru transportul căreia este adaptată varianta MiG-31K”, se arată în raportul ministerului britanic al apărării.

"Rusia a lansat ocazional aceste arme în timpul războiului din Ucraina, dar stocurile lor sunt probabil foarte limitate. Rusia continuă să folosească muniții avansate cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor cu valoare operațională secundară”, se arată în mesajul serviciului de informații al armatei britanice.

”Cel mai probabil, a dislocat rachetele Kinzhal în principal pentru a trimite un mesaj Occidentului și a prezenta Belarusul ca fiind din ce în ce mai implicat în război”, au mai spus serviciile de informații britanice.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)iOS (App Store).

Cu o zi înainte, informațiile britanice au raportat că armata rusă are probleme logistice cu livrarea cartușelor în prima linie, din cauza AKM-urilor foarte vechi (cu care au fost echipate trupele recent mobilizate), care au calibru diferit față de armele noi.

Analiștii britanici arată că multe dintre AKM-urile, cu muniție de 7,62 mm, sunt aproape inutilizabile din cauza depozitării defectuoase.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel