Rușii mobilizați primesc AKM-uri introduse în 1959, aproape inutilizabile. Logistica pentru Armata rusă rămâne o problemă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Recruți ruși / gur.gov.ua
Recruți ruși / gur.gov.ua

Potrivit analiștilor, este puțin probabil ca președintele rus să decidă escaladarea conflictului prin utilizarea armelor nucleare tactice. 

 

Utilizarea armelor nucleare tactice este puțin probabilă, spun analiștii ISW. Cu toate acestea, acest lucru este posibil în cazul prăbușirii armatei ruse, ceea ce poate permite Forțelor Armate să avanseze în întreaga zonă a ostilităților.

ISW notează că mișcările armatei ruse arată preocuparea lui Putin pentru o soluție provizorie care să-i conserve cât mai mult din câștigurile teritoriale realizate până acum. 

„Teoria victoriei lui Putin se bazează pe o iarnă grea pentru a slăbi la maxim voința Europei ”, se arată în mesajul ISW.

 

Rezerviștii, carne de tun

 

”Putin pregătește scena pentru a continua să arunce, cât de curând, trupele ruse prost pregătite direct în lupta din Ucraina”, spune analiza.

Totuși, impactul pe care aceștia îl vor avea va fi unul minim, lasă să se înțeleagă și Structura de informații a Ministerului britanic al Apărării.

Analiștii britanici arată că rezerviștii sunt echipați prost, cu AKM-uri introduse pentru prima oară în serviciul armatei sovietice în 1959.

”Probabil că multe dintre acestea sunt aproape inutilizabile din cauza depozitării defectuoase.

Foto: Pușcă modernă AK-12, capturată de la unitățile Wagner / facebook, unitatea specială ucraineană ”hort”

AKM folosește muniție d 7,62 mm, în timp ce trupele regulate ruse sunt înarmate cu puști AK-74M sau AK-12 de 5,45 mm”, se arată în mesajul ministerului britanic al apărării, care anticipează serioase probleme logistice pentru Armata Rusă, care va trebui să fie aprovizionată acum cu două tipuri de muniție ușoară: ”Sistemul logistic al Rusiei, deja suprasolicitat, se va complica și mai mult”.

Rusia mută acum trupe în Ucraina într-un mod care este probabil menit să întărească apărarea rusă și să le permită forțelor ruse să se mențină împotriva operațiunilor de contraofensivă ucrainene, așteptate pe tot restul toamnei și al iernii.

Analiştii ISW sugerează că, dacă Putin intenţionează să folosească tineri ruşi care urmează să fie recrutaţi după patru sau şase luni de antrenament, el ar putea crea condiţiile pentru reluarea operaţiunilor ofensive de către forţele ruse după încheierea dezgheţului de primăvară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel