Rușii susțin că bombardierele SUA ar fi simulat un atac nuclear împotriva Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force

Moscova acuză că cinci bombardiere ale US Air Force au efectuat simularea unor lovituri nucleare împotriva unor ținte din Rusia.

Simularea ar fi avut loc în timpul unor zobruri de antrenament, pe data de 28 martie, și ar fi vizat lovirea unor ținte din Rusia printre care și Moscova sau Sankt-Petersburg, potrivit Defense Blog, care citează surse militare rusești.

Rușii susțin că la zborul de antrenament ar fi participat bombardiere americane B-52 Stratofortress împreună cu avioane de luptă norvegiene F-16. Zborurile ar fi avut loc desupra Mării Norvegiei.

Sursa citată precizează că bombardierele B-52H pot transporta până la 20 de rachete de croazieră precum  AGM-158A / B JASSM / -ER și AGM-86С, D. Totodată, Defense Blog mai scrie că bombardierele B-52 nu pot străpunge sistemele de apărare, dar rachetele de croazieră cu rază lungă de acțiune pot străpunge sisteme defensive moderne de apărare.

Oficialii ruși, inclusiv Ministerul Apărării de la Moscova, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la zborurile bombardierelor B-52 în apropiere de granița țării.

Pe data de 21 martie Rusia a acuzat SUA că zborurile bombardierelor strategice B-52 deasupra apelor neutre ale Mării Baltice, în apropiere de granița sa, generează tensiuni în regiune. Totodată, Kremlinul a anunțat că a ridicat două avioane Su-27 pentru interceptarea unui bombardier american.

După sfârșitul Războiului Rece SUA au trimis rar bombardiere cu rază lungă de acțiune în Europa, dar tensiunile dintre NATO și Rusia au determinat Washingtonul să includă și aceste bombardiere în exerciții, obiectivul lor fiind de a descuraja agresiunile Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel