Royal Navy: Nucleul digital, inclusiv sistemul de luptă al noilor fregate britanice, dezvoltat de Thales

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Grupul Thales, ca parte a echipei Babcock 31, a fost selectat pentru a livra nucleul digital al viitoarelor fregate britanice.

Thales va fi integratorul sistemelor de misiune pentru programul Type 31 (T31) și va furniza sistemul de luptă, sistemele de comunicații și sistemul de navigație și interconectare. Scopul general al programului T31 este de a livra guvernului britanic o flotă de cinci nave, la un cost mediu de producție de 250 milioane lire sterline pentru fiecare navă.

În urma unui proces competitiv cuprinzător, T31 - o fregată capabilă, adaptabilă și dotată cu cea mai nouă tehnologie - va reprezenta noua clasă de nave de război a Marinei Regale Britanice, cu prima navă programată să fie lansată la apă în 2023, informează Thales, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

În momentul de vârf al producției, programul va beneficia de aproximativ 1.250 de posturi de înaltă calificare, în mai multe locuri din Marea Britanie, și va dezvolta în jur de 150 de noi posturi pentru stagiari în domeniul tehnic. Se estimează că lucrările vor susține alte 1.250 de locuri de muncă în cadrul întregului lanț de aprovizionare din Marea Britanie.

Valorificând succesul înregistrat la nivel global, Thales își extinde în Marea Britanie capacitatea de furnizare a sistemelor de management în misiune. Acest lucru va genera noi locuri de muncă și va avea ca rezultat dezvoltarea unor capabilități tehnice în Crawley, West Sussex, unde va activa noua echipă.

De asemenea, a fost dezvoltat un nou Centru de Management al Misiunilor Navale pentru a oferi un spațiu în care clienții, angajații și utilizatorii finali se pot antrena, pot testa și vedea cum soluțiile Thales oferă beneficii operaționale concrete, dar și pentru a primi și analiza părerile clienților.

„Thales este în prim-planul inovației cu Marina Regală de peste 100 de ani. Suntem foarte mândri de soluțiile de încredere pe care le oferim Marinei Regale pentru protejarea apelor teritoriale. Acest lucru înseamnă că putem să ne continuăm extinderea prezenței semnificative pe care o avem în Marea Britanie, în același timp căutând și piețe de export”, a declarat Victor Chavez, director executiv al Thales în Marea Britanie, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel