Royal Australian Navy și-a testat capacitatea de luptă în cadrul unui amplu exercițiu

Eduard Pascu / 12 Martie 2020 / 14:52

Royal Australian Navy (RAN) și-a testat și validat capacitatea de a efectua operațiuni de luptă de înaltă intensitate, odată cu finalizarea Fleet Certification Period 2020 (FCP20) pe 6 martie, transmite Jane.

Exercițiile navale s-au desfășurat pe parcursul a trei săptămâni în largul coastelor Victoria și Tasmania. În cadrul acestor exerciții a fost testată capacitatea serviciului de a efectua operațiuni de luptă care sunt centrate în jurul navelor sale de atac amfibie din clasa Canberra.

La verificări a participat nava amfibie FCP20 care a fost prima navă din clasa Canberra. Aceasta s-a alăturat grupării navale formată din: fregatele din clasa Anzac, HMAS Stuart și HMAS Arunta, nava de realimentare HMAS Sirius, navele de deminare HMAS Huon și HMAS Diamantina și submarinele din clasa Collins, HMAS Collins și HMAS Farncomb.

La FCP20 au luat parte, de asemenea, o aeronavă P-8A a Royal Australian Air Force, o aeronavă P-8 a US Navy și o aeronavă P-3 a forței aeriene regale din Noua Zeelandă.

În cadrul exercițiului au fost executate scenarii și tactici antisubmarin și antiaerian.

Primul distrugător al Royal Australian Navy, HMAS Hobart, s-a alăturat și el grupării navale pentru a oferi sprijin antiaerian. 

Vezi și: Submarinul american USS Toledo a spart gheața arctică la granița cu Rusia

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy