Royal Air Force scoate din uz aeronavele Raytheon Sentinel R1

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marea Britanie va scoate din uz, în 2021, aeronavele de avertizare timpurie Raytheon Sentinel R1, transmite Jane.

Directorul RAF pentru platforme aeriene de supraveghere aeriană cu echipament fix, capitanul Shaun Gee, a dezvăluit că „Sentinel este în prezent programat să părăsească serviciul în 2021, deși nicio sursă alternativă nu a fost identificată până în prezent."

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat că aeronava Sentinel va fi retrasă din serviciu în martie 2021, fără a fi înlocuită. "Revizuirea strategică de apărare și securitate din 2015 a confirmat data de scoatere din funcție a Sentinel la sfârșitul lunii martie 2021 și nu a fost modificată această poziție", a declarat purtătorul de cuvânt. "În prezent evaluăm o serie de opțiuni potențiale care ar putea oferi capacitatea de supraveghere pe o suprafață largă. O decizie va fi luată în timp util", a mai spus acesta.

O sursă, ofițer superior al RAF a declarat: "Cerința Regatului Unit pentru supraveghere persistentă, în zonă largă, rămâne. Există o serie de opțiuni care ar putea satisface capacitatea atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Ministerul Apărării examinează capacitatea și soluțiile disponibile ca parte a revizuirii anuale a Programului echipamentelor. Decizia finală va fi revizuită în cadrul integrat de politică externă, securitate și apărare care va fi realizată mai târziu în acest an."

Sursa a mai spus că unitatea de operare Sentinel R1, respectiv Escadrila 5, cu sediul la RAF Waddington din Lincolnshire, „rămâne configurată pentru a continua să ofere capacitatea de supraveghere în Regatul Unit, NATO și operațiunile de coaliție pe tot parcursul perioadei 2020 - 2021".

Vezi și: Royal Air Force a dezvăluit graficul de livrare a aeronavelor Poseidon P-8A MRA1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel