Royal Air Force a dezvăluit graficul de livrare a aeronavelor Poseidon P-8A MRA1

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Marea Britanie a dezvăluit programul de livrare a aeronavelor de patrulare maritimă P-8A MRA1, transmite Jane.

Conform graficului, primele patru aeronave vor fi predate Royal Air Force (RAF) la US Naval Air Station din Jacksonville, Florida, principala bază de pregătire a US Navy pentru avioanele Poseidon P-8. Ultimele cinci aeronave vor fi livrate de la Boeing Seattle direct la RAF Lossiemouth din Marea Britanie.

Trei P-8A MRA1 vor folosi o bază temporară până când reparațiile pistei de la baza lor de operare principală vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020.

Se anunțase anterior că numai primele două avioane de acest tip vor opera de pe aerodromul Kinloss din Moray, controlat de armată, în timp ce se efectuează lucrările de consolidare a pistei principale de la RAF Lossiemouth.

Prima aeronavă P-8 a fost predată RAF în octombrie și este programată să zboare către Kinloss în martie sau la începutul lunii aprilie 2020. Cea de-a doua aeronavă va zbura spre Kinloss aproximativ în aceeași perioadă, iar a treia aeronavă până la sfârșitul lunii octombrie.

Se speră că lucrările de refacere a pistei de la RAF Lossiemouth vor avansa destul de rapid astfel încât cea de-a patra aeronavă P-8A MRA1 care va pleca din Jacksonville să aterizeze la principala bază de operare până la sfârșitul anului 2020.

Vezi și: Royal Air Force a recepționat prima aeronavă P-8A Poseidon, pentru lupta antisubmarin 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel