Royal Air Force are cu 700 de avioane mai puțin față de anul 1989

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Royal Air Force (RAF) din Marea Britanie a primit ultima aeronavă de luptă multirol Eurofighter Typhoon FGR4, transmite Jane

Astfel, Royal Air Force a anunțat pe 27 septembrie că prin această livrare s-au încheiat contractele cu BAE Systems Warton. Livrarea acestei ultime aeronave din tranșa a III-a, închide contractul celor 160 de avioane Eurofighter Typhoon FGR4 comandate din 2003.

Din cele 160 de aeronave Eurofighter Typhoon comandate doar 116 sunt operaționale. Celelalte sunt în hangare pentru a fi păstrat un echilibru operațional în caz de defecțiune sau scoatere din uz a unuia operațional. 

În iunie 2019 , Royal Air Force opera 102 de avioane Typhoons și 17 avioane F-35B. Ultima escadrilă de avioane Tornado, fabricate în anii 1980 a fost scoasă din uz în luna februarie 2019.

Cele 123 de avioane aflate în dotarea Royal Air Force reprezintă o reducere cu 40% a forței disponibile în 2007. În acel an RAF avea puțin peste 200 de avioane Tornado, Jaguar și Typhoon. În 1989 RAF avea aproximativ 850 de avioane Tornado, Jaguar, Phantom, Harrier and Buccaneer, conform informațiilor din Daily Mail.

 

Vezi și: US Air Force a trimis în Anglia legendarele aeronave Dragon Lady 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel