Rouhani: Iranul, în cea mai grea situație economică din ultimii 40 de ani

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a afirmat miercuri că ţara sa se confruntă cu cea mai dificilă situaţie economică din ultimii 40 de ani, dar de vină sunt Statele Unite, nu guvernul de la Teheran.

Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA din acordul nuclear din 2015 şi a reintrodus sancţiunile împotriva Iranului.

Problemele economice au provocat proteste sporadice ale iranienilor - muncitori, şoferi de camion, agricultori, comercianţi - şi în unele cazuri chiar ciocniri cu forţele de ordine.

"Astăzi, ţara se confruntă cu cele mai mari presiuni şi sancţiuni economice din ultimii 40 de ani. Astăzi, problemele noastre sunt cauzate în primul rând de presiunile Americii şi ale celor care i se alătură. Iar guvernul credincios şi sistemul islamic nu trebuie învinuite", a spus Rouhani la o ceremonie la monumentul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, potrivit site-ului de internet al preşedinţiei iraniene, potrivit Reuters.

Evenimentul face parte dintr-o serie care va culmina cu cea de-a 40-a aniversare a revoluţiei islamice, în 11 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel