Rouhani: Iranul e pregătit să accepte pocăința SUA

Tudor Curtifan / 06 feb 2019 / 19:53

Iranul este pregătit să accepte 'pocăinţa' Statelor Unite ale Americii în vederea stabilirii unor 'relaţii amicale' cu America, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani.

'Deviza noastră este de a avea relaţii amicale cu lumea întreagă', a declarat Rouhani într-un discurs rostit în faţa reprezentanţilor corpului diplomatic din străinătate la Teheran cu ocazia ceremoniei de marcare a 40 de ani de la revoluţia islamică.

'Chiar şi cu America: dacă ea se căieşte, îşi cere scuze pentru ingerinţele sale din trecut în Iran şi este gata să recunoască grandoarea şi demnitatea naţiunii iraniene şi marea revoluţie islamică suntem întotdeauna gata să acceptăm pocăinţa ei, în pofida întregii nedreptăţi pe care ne-a provocat-o ani de zile', a adăugat Rouhani în acest discurs difuzat în direct de televiziunea de stat, potrivit AFP.

Statele Unite şi Iranul şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în 1980.

Cerinţa de 'pocăire' din partea SUA ('Marele Satan' în frazeologia oficială iraniană) nu este una nouă, fiind formulată încă în 1979 de către studenţii care au luat ostatici la Ambasada SUA din Teheran pentru a permite eliberarea diplomaţilor sechestraţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy