România şi Rusia vor înfiinţa o comisie pentru diplomaţie publică

S.I. Catalin |
Data publicării:
purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova
purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse planifică înfiinţarea unei comisii de experţi ruso-române pentru diplomaţie publică şi dialog cultural-ştiinţific. 

Înfiinţarea acestei comisii este prevăzută în memorandumul pe care Academia Diplomatică a MAE rus şi Universitatea din Craiova intenţionează să îl semneze cu ocazia a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi România, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, informează agenţia de presă TASS.

"Programul forumului (ocazionat de jubileu) prevede desfăşurarea unui simpozion ştiinţific internaţional cu participarea unor reputaţi oameni de ştiinţă ruşi şi români. Este planificat ca acest forum să aibă ca rezultat semnarea unui memorandum despre cooperarea dintre Academia Diplomatică a MAE rus şi Universitatea Craiova: acesta prevede înfiinţarea unei comisii de experţi ruso-române pentru diplomaţie publică şi dialog cultural-ştiinţific", a spus Zaharova.

"În acest fel, se creează o platformă de dialog între cercurile ştiinţifice ale Rusiei şi României, în cadrul căreia vor fi discutate inclusiv paginile delicate de istorie, precum şi probleme actuale ale relaţiilor bilaterale contemporane", a precizat purtătoarea de cuvânt a MAE rus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel