România răspunde solicitării de ajutor a Greciei. Pompierii români se vor deplasa în premieră în Grecia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: DSU
Sursă foto: DSU

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România va acorda Greciei ajutor terestru pentru stingerea incendiilor cu care se confruntă această ţară, în acest sens urmând să fie trimise echipe de pompieri.

"Autorităţile din Grecia au cerut ajutor pentru stingerea incendiilor, atât pentru aero, cât şi terestru. A fost acceptat din partea României ajutor terestru, este o premieră acest lucru, pentru prima oară trimitem acolo pompieri pentru a ajuta", a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Peste 3.000 de hectare de păduri de pini şi plantaţii de măslini au ars la Achaia, în apropiere de Patras, în peninsula Peloponez, potrivit estimărilor Observatorului naţional din Atena, pe baza imaginilor furnizate de satelitul european Sentinel-2.

Canicula care s-a abătut asupra Greciei face şi mai dificilă mobilizarea autorităţilor în această regiune în care vegetaţia este uscată din cauza căldurii. Temperaturi de 44 până la 45 de grade Celsius sunt aşteptate luni în vestul Peloponezului, potrivit serviciilor meteo.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel