România preia comanda grupării navale NATO SNMCMG-2

Tudor Curtifan |
Data publicării:

România va prelua, joi, 16 ianuarie, comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2). Ceremonia va avea loc în cursul zilei de mâine în Portul Constanța.

Comanda SNMCMG-2, asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad, se va exercita, timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române. Din statul major al grupării fac parte și trei ofițeri din forțe navale partenere, conform politicii NATO de organizare a grupărilor navale permanente.

„Misiunile SNMCMG-2 din perioada ianuarie - iunie 2020, care vor fi desfășurate în Marea Neagră și Marea Mediterană, vor fi executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia, conform graficului de generare al forțelor realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM)”, informează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

SNMCMG-2 va acționa în Marea Neagră și în Marea Mediterană pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate și promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice.

O primă activitate conexă este sosirea în Portul Constanța, în perioada 13-20 ianuarie, a vânătorului de mine turcesc „Akçay” (M 270) și a dragorului de mine bulgăresc „Priboy” (63), nave ce vor intra în compunerea grupării SNMCMG-2, urmând a desfășura, împreună cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, activități de pregătire a misiunilor specifice, planificate în Marea Neagră și Marea Mediterană, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel