România, pas important pentru operaționalizarea la București a Centrului Cyber al UE, într-un termen „foarte scurt”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Guvernul a adoptat, prin memorandum, constituirea unui grup de lucru interministerial în vederea operaţionalizării într-un termen "foarte scurt" a Centrului Cyber al UE de la Bucureşti, a anunţat, miercuri, vicepremierul Dan Barna.

"S-a decis constituirea unui grup de lucru interministerial la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, astfel încât, într-un termen foarte scurt, Centrul Cyber, un centru important pentru ceea ce înseamnă politica europeană pe termen lung şi securitatea în domeniul digital să funcţioneze, să devină operaţional şi să îl avem ca instituţie pentru care România să poată să conteze în scenariul european", a declarat Barna, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe anunţa în luna decembrie a anului trecut că România va găzdui, la Bucureşti, Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice - Centrul Cyber, prima structură a UE care va avea sediul în ţara noastră. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel