România oferă ajutor Greciei, după ce Turcia a deschis 'robinetul' cu migranți

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că țara noastră va trimite ajutor Greciei, lovită de criza migranților după ce Turcia a împins refugiații spre granițele Uniunii Europene.

Ministrul român a precizat că ajutorul va fi trimis prin cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă și se ridică la aproximativ un milion de lei.

„Am discutat cu președintele Klaus Iohannis care a dispus să oferim ajutor Greciei. Vom oferi ajutor din rezervele naționale de stat iar acest ajutor se face în baza solicitării primite prin Mecanismul European de Protecție Civilă, conform procedurilor aplicabile în acest caz", a declarat ministrul Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi.

Acesta a precizat și despre ce ajutor este vorba. Astfel, Româniva va trimite Greciei 100 de corturi, 400 de paturi, 400 de saci de dormit, 400 de pături, 400 de perechi de cizme, 400 de saltele, 400 de pelerine de ploaie și 800 de cearceafuri.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că e vorba despre aproximativ 25 de tone, iar valoarea ajutorului este de 1.050.000 de lei.

Amintim că Atena se confruntă cu o situație dramatică după ce Recep Tayyip Erdogan a decis ca Turcia să deschidă granițele migranților către Grecia și frontiera Uniunii Europene, ca urmare a situației din Siria unde mai mulți soldați au fost uciși în confruntările cu trupele lui Bashar al-Assad.

CITEȘTE ȘI: Grecia: Forțele Turciei trag cu gaze lacrimogene pentru a-i ajuta pe migranți să treacă frontiera. Ankara răspunde Atenei (VIDEO)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel