România, înzestrare. Decizie privind instalații mobile de lansare rachete antinavă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre prin care a aprobat programul de înzestrare "Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă". 

"Un proiect de hotărâre privind aprobarea circumstanţelor şi a producerii specifice aferente programului de înzestrare 'Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă' (...) A fost aprobată această hotărâre. Contractul de furnizare, care va cuprinde şi suportul logistic iniţial, va fi multianual, se va derula în perioada 2018 - 2022", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria. 

El a precizat că valoarea estimată pentru acest program este de minimum 137 de milioane de euro, fără TVA. 

"S-a prevăzut şi o cerinţă privind capacitatea profesională ca operatorul economic candidat să fi livrat de-a lungul timpului sisteme de instalaţii mobile de lansare rachete, inclusiv rachete antinavă aferente, de cel puţin această valoare, adică 137 de milioane de euro, începând din anul 2000 şi până la data depunerii candidaturilor", a mai afirmat Nelu Barbu. 

În prezent, regiunea extinsă a Mării Negre este caracterizată de acțiunile de încălcare a normelor de drept internațional, prin conservarea conflictelor înghețate şi intensificarea prezenței militare.

„În aces context, dotarea forţelor navale române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare nou, modern, interoperabil cu navele care urmează să intre în dotarea Forţelor Navale şi cu cele din dotarea altor state membre ale NATO, adaptat misiunilor actuale, constituie o necesitate esenţială ce va trebui satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. Prin această dotare, luându-se în considerare durata de viaţă a sistemului de aproximativ 20 de ani, care poate fi prelungită ulterior prin modernizări succesive, se asigură Forţelor Navale Române certitudinea operaţională necesară pentru îndeplinirea corespunzătoare a misiunilor specifice pe termen mediu şi lung”, informează și MApN, într-un comunicat de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel