România i-ar putea include în programul ei de vaccinare pe toți cetățenii R. Moldova

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Petiția adresată Guvernului României de un grup de experți de la București prin care se cere includerea tuturor cetăţenilor R. Moldova în programul românesc de vaccinare anti-COVID-19 a ajuns în atenția autorităților române.

Declarația a fost făcută de către ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTv Moldova, potrivit portalului Deschide.md.

Diplomatul a menționat că a luat notă „cu deosebit interes de această petiție”.

„Petiția cu siguranță a ajuns în atenția înaltelor autorități române. Aceștia o vor analiza și vor vedea în ce măsură putem face posibil un astfel de gest pentru toți cetățenii R. Moldova. Până a ajunge acolo, trebuie să ținem cont și de unele aspecte ale dreptului internațional. Actul medical și sănătatea publică sunt lucruri importante ale autorităților naționale”, a declarat Daniel Ioniță.  

Ambasadorul a specificat că „dacă România își asumă un astfel de demers pentru cetățeni, trebuie să vedem ce acte trebuie să semnăm pentru acest lucru”.

De precizat că recent un grup de experți din România „Expert Forum” (EFOR) a solicitat printr-o petiție, Guvernului de la București să includă toți cetăţenii R. Moldova în programul românesc de vaccinare.

Aceștia au lansat o petiție în acest sens, menționând că aceasta e o măsură firească de asumare a responsabilităţii pentru sănătatea „conaţionalilor noştri care nu au perspectivă realistă de acces la un vaccin sigur, certificat în UE”. Scrisoarea este adresată premierului român Florin Cîţu – Prim-ministru, Dan Barna – Viceprim-ministru, Bogdan Aurescu – Ministru de Externe, Vlad Voiculescu – Ministrul Sănătăţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel