România consideră "profund îngrijorătoare" situația lui Navalnîi. Aurescu spune că e necesară "o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire"

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Ministrul Bogdan Aurescu, sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe - Facebook
Ministrul Bogdan Aurescu, sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe - Facebook

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că situaţia liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi este una "profund îngrijorătoare" şi că este necesară "o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire".

"Situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie întreprinse toate acţiunile pentru a îi fi asigurată cea mai bună îngrijire medicală, în concordanţă cu dorinţele familiei sale, şi, de asemenea, să fie asigurată o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire", scrie Aurescu, vineri, pe Twitter.

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi într-un spital din Siberia, după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgenţă. Purtătoarea sa de cuvânt a susţinut că este vorba despre "otrăvire". 

Franţa şi Germania s-au oferit joi să acorde "tot ajutorul medical", în timp ce un avion medical a fost închiriat în timpul nopţii de un ONG din Germania pentru a-l aduce mai târziu pe Aleksei Navalnîi. Datele de monitorizare ale traficului aerian arată că avionul a aterizat deja în Rusia.

Doar că medicii care îl îngrijesc pe liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi refuză să-l transfere în străinătate din cauza stării sale "instabile".

Navalnîi, critic vehement al preşedintelui Vladimir Putin, a început să se simtă rău în timpul zborului de întoarcere spre capitala rusă Moscova din oraşul siberian Tomsk. Avocat şi activist anticorupţie, el a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin şi a fost agresat fizic pe stradă de activişti proguvernamentali. Navalnîi a susţinut investigaţiile care, potrivit lui, dezvăluie corupţia oficială la cel mai înalt nivel în Federația Rusă.

CITEȘTE ȘI: Cum prezintă presa pro-Kremlin otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. Opozantul lui Putin s-ar fi...îmbătat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel