România, baterii de coastă antinavă. Proiectul, în ședința de Guvern

Tudor Curtifan |
Data publicării:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, ar urma să prezinte în şedinţa Executivului de mâine proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul de înzestrare a Armatei Române cu baterii de artilerie de coastă.

Mihai Fifor a subliniat că programele de înzestrare a Armatei avute în vedere se află în parametrii fixaţi, adică "în desfăşurare, cu programe majore de achiziţii", dând ca exemplu pe cele privind transportoarele blindate Piranha, corvetele multifuncţionale şi platformele multifuncţionale pe roţi, pe cel referitor la avioanele Şoim, precum şi pe cel privind dotarea cu avioane F16. 

În privința bateriilor de coastă, ministrul a anunțat o Hotărâre de Guvern. Ședința Guvernului va avea loc mâine când această Hotărâre ar putea fi adoptată. Hotărârea ar urma să stabilească procedura de achiziție.

„Suntem pregătiți ca săptămâna viitoare să ducem în Guvern hotărârea referitoare la bateriile de coastă, adică acea capabilitate de apărare împotriva navelor la Marea Neagră, o capabilitate de care Marina și, în general România au mare nevoie în momentul de față”, spunea ministrul Mihai Fifor într-o declarație de presă la finalul săptămânii trecute.

Valoarea contractului este estimată la 137 de milioane de euro iar dacă mâine va fi adoptată Hotărârea de Guvern, MApN va urma să ofere informații cu privire la oferte și ulterior negocieri cu producătorii.

Gigantul european multi-național MBDA, suedezii de la Saab, norvegienii de la Kongsbers și americanii de la Boeing ar putea veni cu oferte în ceea ce privește instalațiile mobile de rachetă antinavă pe care MApN urmează să le achiziționeze.

Programul privind dotarea Forţelor Navale cu baterii de coastă se adaugă celui privind achiziţia a patru corvete multifuncţionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel