România achiziționează elicoptere de atac. Bădălău: Posibil acord cu SUA

Tudor Curtifan / 25 iul 2019 / 17:05
AH-1Z Viper
AH-1Z Viper

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a vorbit despre achiziționarea elicopterelor de atac pentru Armata României.

Oficialul român a subliniat necesitatea unei asemenea achiziții și a anunțat un posibil acord cu Statele Unite pe o perioadă de cinci ani, acord care ar urma sa fie încheiat până la finalul acestui an.

„Armata română are nevoie de elicoptere de atac. Există o discuţie destul de profundă în legătură cu elicopterele de atac cu Statele Unite ale Americii. Noi avem mentenaţa acum, nu numai pe ceea ce s-a produs ci şi pe ceea ce are armata română în dotare. Avem discutii şi despre noul radar. E foarte posibil ca până la finalul anului să avem un acord de producţie pe 5 ani cu Statele Unite ale Americii", a declarat Niculae Bădălău în cadrul prezentării bilanţului Ministerului Economiei, potrivit Mediafax.

În urmă cu şase ani, compania Bell Helicopter a fost abordată de Ministerul Economiei cu propunerea de a lua în calcul România ca oportunitate de industrie.

În noiembrie 2016, compania americană Bell Helicopter a semnat un memorandum de înţelegere cu IAR-Ghimbav în vederea unei potenţiale colaborări ce ar consta în sprijin tehnic, în caz că România cumpără elicopterul de atac AH-1Z Viper.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy