România a trimis trei nave militare la exercițiul multinațional „Sea Breeze 19’’

S.I. Catalin / 01 iul 2019 / 22:57
nava purtătoare de rachete "Lăstunul"
nava purtătoare de rachete "Lăstunul"

Trei nave militare romanesti participa la Exercitiul multinational „Sea Breeze 19", organizat de Forțele Navale Ucrainene, potrivit Statul Major al Forțelor Navale Române.

Corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian" și nava purtătoare de rachete "Lăstunul" au plecat sâmbătă, 29 iunie din țară, pentru a participa la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 19", organizat de Forțele Navale Ucrainene, în colaborare cu partenerii americani, în perioada 1-12 iulie 2019.

La acest exercițiu, Forțele Navale Române vor fi reprezentate, începând cu data de 3 iulie, și fregata „Regele Ferdinand" care va face parte din gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), în perioada 3 – 22 iulie 2019.

„Sea Breeze 19" face parte din planul de măsuri de consolidare a securității pe flancul estic al NATO și UE, prin dezvoltarea unor exerciții comune cu statele partenere, având ca obiective principale consolidarea cooperării militare și a interoperabilității dintre forțele navale participante.

Exercițiul cuprinde secvențe de luptă împotriva amenințărilor convenționale terestre, la care participă structuri ale infanteriei marine, precum și secvențe de luptă împotriva amenințărilor aeriene și maritime, care se desfășoară în apele teritoriale ale Ucrainei din Marea Neagră, precum și în apele internaționale.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy